Červené zelí na pomeranči

Netradiční příprava červeného hlávkového zelí, které podáváme jako přílohu k pečenému masu.


4.820x
60 min

Postup přípravy

Zelí očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme košťál. Potom ho nakrájíme na jemné nudličky, které spaříme vařící vodou a necháme okapat. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a jemně nastrouháme. Z dobře omytého pomeranče nastrouháme kůru. Potom ho zbavíme zbylé slupky a nakrájíme na malé kostičky, které vypeckujeme. Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Hřebíček rozdrtíme na prášek.

V kastrolu rozpustíme sádlo, na které vložíme okapané zelí, nakrájený pomeranč, jablko, nastrouhanou cibuli, cukr, sůl a hřebíček. Promícháme a podlijeme octem a vínem. Velmi zvolna dusíme doměkka.

Hotové zelí upravíme na mísu a posypeme pomerančovou kůrou. Podáváme jako přílohu ke kachně nebo jiným pečeným masům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červené zelí na pomeranči

Zpět na recept