Vaření.czReceptyČervené zelí na pomeranči

Červené zelí na pomeranči

Netradiční příprava červeného hlávkového zelí, které podáváme jako přílohu k pečenému masu.


4.820x
60 min

Ingredience

4 dkgcukr
1 dlocet
1 ksjablko
1 kspomeranč
5 kshřebíček
1 dlbílé víno
0.5 ksmalá cibule
8 dkgvepřové sádlo
1 kgčervené hlávkové zelí

podle potřeby

sůl

Postup přípravy

Zelí očistíme, rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme košťál. Potom ho nakrájíme na jemné nudličky, které spaříme vařící vodou a necháme okapat. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a jemně nastrouháme. Z dobře omytého pomeranče nastrouháme kůru. Potom ho zbavíme zbylé slupky a nakrájíme na malé kostičky, které vypeckujeme. Cibuli oloupeme a jemně nastrouháme. Hřebíček rozdrtíme na prášek. V kastrolu rozpustíme sádlo, na které vložíme okapané zelí, nakrájený pomeranč, jablko, nastrouhanou cibuli, cukr, sůl a hřebíček. Promícháme a podlijeme octem a vínem. Velmi zvolna dusíme doměkka. Hotové zelí upravíme na mísu a posypeme pomerančovou kůrou. Podáváme jako přílohu ke kachně nebo jiným pečeným masům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červené zelí na pomeranči

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena