Buchta s jablky a marmeládou

Zpříjemněte si den touto vláčnou buchtou na plech podle jednoduchého a rychlého receptu. Pochutnáte si na ní například k snídani či u odpolední kávy.


5.04x
45 min

Postup přípravy

Nejprve si očistíme a nahrubo nastrouháme jablka, abychom se později tímto krokem nezdržovali při šlehání těsta.

V misce vyšleháme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně zašleháme celá vejce a zakysanou smetanu. Přidáme cca 80 ml šťávy z nastrouhaných jablek, mletou skořici, špetku soli a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Větší část těsta rozetřeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, navrstvíme nastrouhaná jablka, potřeme řidší marmeládou a navrch dáme zbytek těsta.

Buchtu s jablky pečeme na 175 °C cca 30 minut dozlatova, propečenost otestujeme špejlí. Neulpívá-li na ní již těsto, máme hotovo.

Buchtu s jablky a marmeládou podáváme nakrájenou na dílky, ozdobíme zakysanou smetanou lehce posypeme skořicí či kakaem.

Recept na pečená jablka v ořechové krustě krok za krokem


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Buchta s jablky a marmeládou

Zpět na recept