Lahodná jablečná bábovka

Lehká, rychlá a díky jablíčkům dlouho čerstvá bábovka.


5.05x
10 min
1×

Postup přípravy

Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky do pěny. Posléze přidáme mouku a kypřící prášek. Po rozmíchání těsta přidáme jablíčka nastrouhaná na nudličky. Nakonec pomalu vmícháme sníh ušlehaný z bílků. 

Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou (mletým kokosem) vysypané bábovkové formy, případně použijeme formu srnčího hřbetu.

Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C do doby, než se těsto začne od stěny formy odlepovat. Záleží na každé troubě zvlášť, ale doba je mezi 25 - 40 minutami.

Upečenou jablečnou bábovku vyklopíme a můžeme ještě posypat vanilkovým cukrem.

Poznámka: Ač je v receptu 250g cukru, tak dávám jen něco přes 200g a taky je to sladké a moc dobré. Pro fajnšmekry lze do těsta přimíchat rozinky, skořici, ořechy či mandle. Záleží na chuti.

Foto: Pixabay.com
user-icon

autor nezhodova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lahodná jablečná bábovka

Zpět na recept