Lahodná jablečná bábovka

Lehká, rychlá a díky jablíčkům dlouho čerstvá bábovka.


5.05x
10 min
1×

Ingredience

250 gcukr
4 ksvejce
125 gmáslo
4 ksjablko
1 ksprášek do pečiva
250 gpolohrubá mouka

na ozdobu

vanilkový cukr

podle potřeby

tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Změklé máslo ušleháme s cukrem a žloutky do pěny. Posléze přidáme mouku a kypřící prášek. Po rozmíchání těsta přidáme jablíčka nastrouhaná na nudličky. Nakonec pomalu vmícháme sníh ušlehaný z bílků.  Těsto vlijeme do vymaštěné a moukou (mletým kokosem) vysypané bábovkové formy, případně použijeme formu srnčího hřbetu. Bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C do doby, než se těsto začne od stěny formy odlepovat. Záleží na každé troubě zvlášť, ale doba je mezi 25 - 40 minutami. Upečenou jablečnou bábovku vyklopíme a můžeme ještě posypat vanilkovým cukrem. Poznámka: Ač je v receptu 250g cukru, tak dávám jen něco přes 200g a taky je to sladké a moc dobré. Pro fajnšmekry lze do těsta přimíchat rozinky, skořici, ořechy či mandle. Záleží na chuti. Foto: Pixabay.com
user-icon

autor nezhodova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lahodná jablečná bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena