Brudet po bokelsku

Připravte si svou oblíbenou rybu jinak. V receptu můžete použít kapra, pstruha nebo jakoukoliv jinou rybu.


2.91752x
90 min

Postup přípravy

Ryby očistíme a opláchneme. Rajčata nařízneme, spaříme, ihned zchladíme a oloupeme. Pak je rozpálíme a dužinu rozmačkáme.

Cibule a česnek oloupeme a oboje nakrájíme na kolečka - plátky.

V kastrolu, do kterého se vejde vybraná ryba, necháme rozpálit olej a zesklovatíme na něm cibuli. Přidáme česnek a restujeme. Když je česnek zlatavý, zaprášíme vše moukou a osmahneme ji. Zalijeme vínem, přidáme horkou vodu a vložíme rajčata, bobkový list a podle chuti směs osolíme a opepříme.

Vše povaříme asi 1/2 hodiny, pak procedíme, do šťávy vložíme ryby a vaříme na mírném ohni asi 30 minut.

K rybě můžeme podávat brambory v jakékoliv úpravě.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Brudet po bokelsku

Zpět na recept