Britské vdolky

České koblihy nebo britské vdolky - to je jedno, hlavně když nám chutnají.


3.127x
30 min

Postup přípravy

Z mouky, cukru, másla a mléka vytvoříme kynuté těsto. Použijeme bud' samokynoucí mouku a cukr, nebo hladkou mouku a kvasnice, do které zapracujeme teplé mléko a cukr. Těsto propracujeme, vyválíme na placku a vykrájíme z něj formičkou kolečka. Ta dáme do pekáče vymaštěného máslem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 12 - 15 minut, až britské vdolky zezlátnou. Po vychladnutí rozřízneme a vymažeme bud' máslem a džemem (malinovým nebo jahodovým), můžeme naplnit i šlehačkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Britské vdolky

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Britská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena