Bramborový salát s tatarákem z uzeného lososa

Vítězný recept letošního ročníku Vitana Majonéza Cupu - mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu od týmu Diplomati (Barbora Babincová, Jiří Rusz, Jakub Špringl) - SOU potravinářské, Praha 4 - Písnice.


5.04x
60 min

Ingredience

salát

10 gsůl
200 gmajonéza
100 gzakysaná smetana
10 gmletý bílý pepř
20 gcitronová šťáva
240 gsalátová okurka
20 gčerstvý kopr
1.15 kgbrambory grenaille

směs

1 gsůl
2 gmletý bílý pepř
30 gcitronová šťáva
250 guzený losos

Postup přípravy

Brambory grenaille uvaříme a nakrájíme na větší kousky. Čerstvý kopr nakrájíme na jemno. Salátovou okurku rozpůlíme, vyndáme vnitřek a nakrájíme na půl kolečka.

Nakrájené brambory s koprem a okurkou ochutíme solí, mletým bílým pepřem, citronovou šťávou a spojíme majonézou Vitana se zakysanou smetanou.

Následně salát dozdobíme tatarákem připraveným z nasekaného uzeného lososa, citronové šťávy a dochuceným mletým bílým pepřem a solí.

Bramborový salát s tatarákem z uzeného lososa podáváme jako chutnou přílohu k různým pokrmům podle chuti.
user-icon

autor HAVAS PR


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramborový salát s tatarákem z uzeného lososa

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena