Vítězný recept letošního ročníku Vitana Majonéza Cupu - mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu od týmu Diplomati (Barbora Babincová, Jiří Rusz, Jakub Špringl) - SOU potravinářské, Praha 4 - Písnice. Bramborový salát s tatarákem z uzeného lososa podáváme jako lehký hlavní chod, předkrm či přílohu, záleží jen na naší chuti.
salát | ||
---|---|---|
10 g | sůl | |
200 g | majonéza | |
100 g | zakysaná smetana | |
10 g | mletý bílý pepř | |
20 g | citronová šťáva | |
240 g | okurka salátová | |
20 g | čerstvý kopr | |
1.2 kg | brambory Grenaille | |
směs | ||
1 g | sůl | |
2 g | mletý bílý pepř | |
30 g | citronová šťáva | |
250 g | uzený losos |
Brambory: Obyčejná surovina, se kterou se dá kouzlit
Brambory, jak klasická a levná surovina, ale s tolika možnými úpravami. Samozřejmě je možné brambory jednoduše uvařit a podávat, ale existují mnohem nápaditější úpravy této po celém světě oblíbené zeleniny. Zkoušeli jste brambory naplnit a usmažit? Slyšeli jste o bramborovém závinu naslano? Máte rádi opékanou bramborovou kaši? Pokud vám tyto recepty nic neříkají, pojďme se na ně společně podívat.
Inspirace na celý týden: Rychlé recepty z nových brambor, zeleniny a bylinek
Nové brambory jsou samy o sobě tak chutné, že si s nimi nemusíme dávat téměř žádnou práci. Stačí je uvařit nebo upéct ve slupce a servírovat s mlékem a kouskem másla. Ale i tak se může hodit pár receptů, které zpříjemní a oživí náš jídelníček.
Grilovaný losos marinovaný v citronové šťávě
Vyzkoušejte jednoduchý recept na grilovaného lososa provoněného citronovou marinádou.