1 ks | cibule | |
4 ks | brambory | |
1.5 l | zeleninový vývar | |
2 hrstě | jemně mleté ovesné vločky | |
2 lžíce | olej | |
1 ks | paprika červená | |
1 lžíce | paprika mletá | |
2 stroužky | česnek | |
1 ks | uzené tofu | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 lžička | sůl | |
0.5 lžičky | mletý pepř |
Cibuli nakrájíme najemno a orestujeme na oleji, poté přidáme prolisovaný česnek a na malé kousky nakrájenou papriku. Chvilku ještě vše osmahneme a zaprášíme červenou paprikou. Zalijeme zeleninovym vývarem a přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory.
Vaříme, dokud nejsou brambory měkké. V pánvi na oleji orestujeme dozlatova na kostičky nakrájené tofu a poté ho přidáme do polévky. Nakonec do polévky přidáme na zahuštění 2 menší hrsti jemných ovesných vloček, osolíme a opepříme a zhruba 5 minut ještě povaříme.
Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem
Přinesli jste si z lesa košík nasbíraných hub? Milujete kromě houbové smaženice také houbové polévky? Potom zkuste recept na tuto bramborovou polévku s kořenovou zeleninou a čerstvými hříbky. Je výborná!
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
První chladnější dny jsou za námi a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena