Bramboračka se smetanou

Bramboračka jinak. Stačí trocha smetany a bramboračka je úplně jiná.


2.91925x
35 min
6×

Ingredience

1 špetkasůl
1 lžičkapetrželka
400 gbrambory
1 ksžloutek
50 gtuk
1 kscibule
250 mlsmetana
1.25 lvoda
200 gkořenová zelenina
1 špetkamletý černý pepř

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na nudličky. Cibuli a brambory oloupeme. Cibuli nasekáme najemno a brambory nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme máslo a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme zeleninu a lehce vše osmahneme. Pak zeleninu zalijeme vodou. Vodu můžeme nahradit zeleninovým vývarem. Základ osolíme, opepříme a přidáme brambory. Polévku vaříme, dokud zelenina nezměkne. Smetanu smícháme se žloutkem. Do horké hotové polévky zašleháme smetanu. Polévku prohřejeme, ale už nevaříme. Bramboračku se smetanou zdobíme petrželkou.


Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem


Přinesli jste si z lesa košík nasbíraných hub? Milujete kromě houbové smaženice také houbové polévky? Potom zkuste recept na tuto bramborovou polévku s kořenovou zeleninou a čerstvými hříbky. Je výborná!


Recept


Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!


Kdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.


Nejlepší

user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bramboračka se smetanou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena