Borůvkový švédský koláč

Vynikající buchta s dary lesa, které nejde odolat. Vyzkoušejte výborný recept!


4.620x
45 min
4×

Postup přípravy

Prosátou mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a cukrem. Polovinu této sypké směsi nasypeme na plech s pečícím papírem.

Náplň vytvoříme smícháním 2 - 3 tvarohů, smetany Alpro, cukru moučka a vanilkového cukru a 2 vajíček. Opatrně nalijeme na plech se sypkou směsí, přidáme borůvky nebo jiné lesní ovoce a posypeme rovnoměrně druhou polovinou směsi. Nahoru nakrájíme tenké plátky tuku na pečení. Tuk můžeme i rozehřát a připravený koláč jím polévat.

Koláč pečeme pomalu dozlatova v troubě při 180 °C.

Borůvkový švédský koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako chutný
moučník ke kávě nebo čaji.
user-icon

autor Ježíšek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkový švédský koláč

Zpět na recept