Bezlepkový borůvkový koláč s drobenkou

Sváteční recept na lahodný borůvkový koláč s křehkou sladkou drobenkou.


3.06x

Postup přípravy

Ve větší míse smícháme všechny suroviny na těsto (směs na přípravu koláčů Nutrifree, třtinový cukr, máslo, vejce a špetku soli) a rukama jej důkladně zpracujeme, aby se vytvořilo celistvé máslové těsto.

Poté si připravíme drobenku. Máslo, cukr i bezlepkovou mouku smícháme v jedné misce a zpracováváme vše tak dlouho, až vznikne drobivá směs. Do pečenky dáme nejprve těsto a pořádně jej prsty vtlačíme na dno remosky, aby bylo celé pokryté těstem.

Poté těsto hojně posypeme borůvkami a nakonec zasypeme drobenkou. Pečenku přikryjeme poklicí, pečenku zapneme a cca 60 minut pečeme, až je těsto zlatavé. Necháme 30 minut vychladnout, poté koláč naporcujeme a podáváme.

Bezlepkový borůvkový koláč bude vynikající se smetanovým jogurtem, zakysanou smetanou či zmrzlinou.

Zdroj: www.nutrifree.cz


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkový borůvkový koláč s drobenkou

Zpět na recept