Borůvkové tiramisu

Oblíbený dezert s chutí ovoce. Obvyklou kávovou příchuť nahradí borůvky.


4.820x
60 min
2×

Postup přípravy

Smetanu ušleháme s třetinou cukru dotuha. Želatinu rozpustíme, řídíme se návodem uvedeným na obalu. Sýr mascarpone vyšleháme se zbylými dvěmi třetinami cukru, vanilkovým cukrem, třemi lžícemi griotky a s rozpuštěnou želatinou. Smícháme se šlehačkou, lehce promícháváme metličkou, dokud se obě části dobře nespojí. Kompotované borůvky necháme okapat. Použijeme-li čerstvé, očistíme je, omyjeme a necháme oschnout. Borůvky vmícháme do připravené sýrovo-šlehačkové hmoty. Připravíme si formu, kterou vyložíme fólií, na dno poklademe cukrářské piškoty, pokapeme je griotkou a rozetřeme první vrstvu krému. Vrstvy opakujeme, dokud nevypotřebujeme veškerý krém. Hotový borůvkový dezert tiramisu dáme na delší dobu zatuhnout do lednice, nejlépe na 24 hodin a podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkové tiramisu

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena