Borůvkové tiramisu

Oblíbený dezert s chutí ovoce. Obvyklou kávovou příchuť nahradí borůvky.


4.820x
60 min
2×

Postup přípravy

Smetanu ušleháme s třetinou cukru dotuha. Želatinu rozpustíme, řídíme se návodem uvedeným na obalu.

Sýr mascarpone vyšleháme se zbylými dvěmi třetinami cukru, vanilkovým cukrem, třemi lžícemi griotky a s rozpuštěnou želatinou. Smícháme se šlehačkou, lehce promícháváme metličkou, dokud se obě části dobře nespojí.

Kompotované borůvky necháme okapat. Použijeme-li čerstvé, očistíme je, omyjeme a necháme oschnout. Borůvky vmícháme do připravené sýrovo-šlehačkové hmoty.

Připravíme si formu, kterou vyložíme fólií, na dno poklademe cukrářské piškoty, pokapeme je griotkou a rozetřeme první vrstvu krému. Vrstvy opakujeme, dokud nevypotřebujeme veškerý krém.

Hotový borůvkový dezert tiramisu dáme na delší dobu zatuhnout do lednice, nejlépe na 24 hodin a podáváme.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Borůvkové tiramisu

Zpět na recept