Boršč s kuřecím masem

Hustá zeleninová polévka s kousky drůbežího masa.


4.47x
75 min
2×

Ingredience

1 lžícemáslo
3 ksrajčata
3 ksbrambory
1 kscibule
0.5 kskuře
1 kspaprika červená
1 ksčervená řepa
0.5 kshlávkové zelí
3 lžícezmrazená kořenová zelenina

na ozdobu

petrželka

podle potřeby

voda
zakysaná smetana

podle chuti

sůl a pepř

Postup přípravy

Maso uvaříme v osolené vodě doměkka. Vývar slijeme, maso obereme z kostí a pokrájíme ho na větší kousky, které zatím odložíme stranou. Na větší pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na nudličky pokrájenou zeleninu, zelí červenou řepu kořenovou zeleninu, cibuli a červenou papriku a za stálého míchání ji orestujeme. Do horkého vývaru z masa přidáme na kostičky nakrájené brambory a orestovanou zeleninu a společně vaříme 15 minut. Pak polévku doplníme připraveným masem, dílky čerstvých rajčat (nejlépe spařených a slopnutých), dochutíme pepřem a solí a necháme přejít varem. Boršč s kuřecím masem podáváme ozdobený lžičkou zakysané smetany a petrželkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Boršč s kuřecím masem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena