Boloňská krkovička

Snadný recept, jak si doma vychutnat kousek Itálie.


2.77x
60 min

Postup přípravy

Plátky krkovice omyjeme a osušíme, poté osolíme a opepříme.

Na pánvi si rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme. Jakmile je maso zlatavé, podlijeme vodou a dusíme asi 15 minut. Mezitím na jemno nastrouháme parmazán, který následně promícháme s oreganem.

Zapékací misku jen sporadicky omastíme olejem a vložíme do ní maso z pánve. Rovnoměrně naneseme boloňskou omáčku, já používám kupovanou, svoji nedělám. Potom zasypeme směsí sýra a koření.

Krkovičku vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut při 200 °C.

Boloňskou krkovičku podáváme s těstovinami.
user-icon

autor Lukáš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Boloňská krkovička

Zpět na recept