Boloňská krkovička

Snadný recept, jak si doma vychutnat kousek Itálie.


2.77x
60 min

Ingredience

4 plátkyvepřová krkovice
2 skleniceboloňská omáčka
15 dkgparmigiano reggiano

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
sušené oregano
mletý černý pepř

Postup přípravy

Plátky krkovice omyjeme a osušíme, poté osolíme a opepříme. Na pánvi si rozpálíme olej a maso zprudka osmahneme. Jakmile je maso zlatavé, podlijeme vodou a dusíme asi 15 minut. Mezitím na jemno nastrouháme parmazán, který následně promícháme s oreganem. Zapékací misku jen sporadicky omastíme olejem a vložíme do ní maso z pánve. Rovnoměrně naneseme boloňskou omáčku, já používám kupovanou, svoji nedělám. Potom zasypeme směsí sýra a koření. Krkovičku vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut při 200 °C. Boloňskou krkovičku podáváme s těstovinami.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Boloňská krkovička

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena