Biftek po staročesku

Recept na biftek, který můžeme připravit z hovězí svíčkové, roštěné, vepřové kotlety, kuřecích prsíček, ale ze svíčkové je nejlepší. Hotové maso pokládáme na opečenou slaninu s cibulí a houbami.


5.02x
20 min

Postup přípravy

Maso (na porci cca 200 g) jemně naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na tuku, použijeme olej nebo sádlo. Dobu přípravy přizpůsobíme zvolenému druhu masa.

Při opékání masa si na jiné pánvi opečeme uzenou slaninu, po chvilce k ní přidáme středně velkou cibuli nakrájenou na plátky, dále pak očištěné a na plátky nakrájené houby, nejlépe hřiby. Směs zjemníme kouskem másla.

Hotové bifteky pokládáme na slaninovo-cibulovo-houbovou směs a podáváme. Jako příloha k biftekům po staročesku se hodí brambory, hranolky i rýže.

Tip: Místo pepře a soli lze použít steakové koření.
user-icon

autor Miriys


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Biftek po staročesku

Zpět na recept