Marinovaný biftek z vysokého roštěnce

Recept na vynikající a šťavnatý biftek. Připravujeme jej nejlépe na grilu.


4.08x
120 min

Ingredience

2 ksbiftek z vysokého roštěnce

podle chuti

česnek
sůl
mletý pepř
čerstvá bazalka
bylinkové máslo
balzamikový ocet

příloha

sušená bazalka
bílý toastový chléb

podle potřeby

extra panenský olivový olej

Postup přípravy

Bifteky z vysokého roštěnce osolíme a opepříme (nejlépe hrubě mletým pepřem z mlýnku) po obou stranách, koření zapracujeme do masa klouby, v žádném případě ne paličkou.

Z balzamikového octa, olivového oleje, nasekané čerstvé bazalky a utřeného česneku (1 - 2 stroužky) vyrobíme marinádu, ve které bifteky 1 - 2 hodiny marinujeme při pokojové teplotě.

Toustový chléb namažeme lehce bylinkovým nebo obyčejným máslem a okořeníme sušenou bazalkou, příčně přeřízneme a dáme lehce opéct do elektrické trouby pod gril.

Marinované bifteky zprudka opečeme po obou stranách na grilu (nejlépe na dřevěném uhlí) nebo na pánvi, doba pečení záleží na tom, jak moc nebo málo propečené bifteky preferujete. Doporučuji neotáčet vidličkou, lepší je použít kleště, aby maso nepouštělo šťávu. Po vyjmutí z grilu necháme bifteky chvilku odpočinout.

Marinovaný biftek z vysokého roštěnce podáváme s opečeným toustovým chlebem.
user-icon

autor Libi6


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marinovaný biftek z vysokého roštěnce

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena