Troubu nastavíme na horkovzdušnou funkci a rozehřejeme na 160 °C. Brambory oloupeme a rozčtvrtíme, rajčátka rozpůlíme.
Brambory dáme s 1 lžičkou soli do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a na středním ohni necháme vařit 20 minut doměkka.
Kapary důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a nahrubo nasekáme. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Lístky oregana otrháme ze stonků a polovinu lístků najemno nasekáme. Parmazán najemno nastrouháme.
V misce smícháme polovinu parmazánu s kapary, česnekem a lžící olivového oleje. Svíčkové řezy omyjeme, osušíme a každý plátek okořeníme 1/2 lžičkou soli a pepřem podle chuti.
Na pánvi rozehřejeme na silném ohni 2 lžíce olivového oleje, svíčkové řezy prudce opečeme, stačí 1 minutu z každé strany.
Poté svíčkové řezy položíme na plech vystlaný pečícím papírem, kaparovou směs rovnoměrně rozdělíme na horní stranu masa a lehce přitiskneme. Následně pečeme v troubě na střední teplotě 6 minut.
Mezitím si podusíme rajčátka na středním ohni 3 minuty, použijeme stejnou pánev. Rajčata okořeníme 1 lžičkou soli, občas zamícháme.
Uvařené brambory slijeme a zachytíme varnou vodu. Brambory a 50 ml varné vody vidličkou hrubě rozmačkáme. Přimícháme zbytek parmazánu a nasekané oregano. Okořeníme pepřem podle chuti.
Mačkané brambory umístíme na střed talíře. Svíčkové řezy položíme navrch a ozdobíme dušenými rajčátky a lístky oregana. Hovězí svíčkové řezy s kaparovou krustou ihned podáváme.