Bezlepkové brynzové halušky

Nenáročný recept, jak připravit jeden z neoblíbenějších slovenských pokrmů i pro celiaky.


5.05x
45 min

Postup přípravy

Suroviny na halušky (směs na jáhlové těsto, vejce, vodu) promícháme a necháme asi 10 minut odležet.

Těsto poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3 - 4 minuty. Po vytažení necháme halušky odkapat v cedníku. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi.

Bezlepkové brynzové halušky můžeme servírovat dvojím způsobem: Za prvé horké halušky promícháme s teplou brynzou, která se na nich roztopí a na konec polijeme rozškvařenou slaninou. Za druhé rozškvařenou slaninu stáhneme z ohně, přidáme brynzu a nakonec vmícháme horké noky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bezlepkové brynzové halušky

Zpět na recept