Vaření.czReceptyBezlepkové brynzové halušky

Bezlepkové brynzové halušky

Nenáročný recept, jak připravit jeden z neoblíbenějších slovenských pokrmů i pro celiaky.


5.05x
45 min

Ingredience

150 gslanina
200 gbrynza

těsto

2 ksvejce
200 mlvoda
200 gsměs na jáhlové těsto Nominal

Postup přípravy

Suroviny na halušky (směs na jáhlové těsto, vejce, vodu) promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Těsto poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3 - 4 minuty. Po vytažení necháme halušky odkapat v cedníku. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Bezlepkové brynzové halušky můžeme servírovat dvojím způsobem: Za prvé horké halušky promícháme s teplou brynzou, která se na nich roztopí a na konec polijeme rozškvařenou slaninou. Za druhé rozškvařenou slaninu stáhneme z ohně, přidáme brynzu a nakonec vmícháme horké noky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Bezlepkové brynzové halušky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena