Nenáročný recept, jak připravit jeden z neoblíbenějších slovenských pokrmů i pro celiaky.
150 g | slanina |
200 g | brynza |
těsto | |
---|---|
2 ks | vejce |
200 ml | voda |
200 g | směs na jáhlové těsto Nominal |
Suroviny na halušky (směs na jáhlové těsto, vejce, vodu) promícháme a necháme asi 10 minut odležet. Těsto poté prohněteme a protlačíme skrz haluškové sítko do vroucí mírně osolené vody. Vaříme krátce 3 - 4 minuty. Po vytažení necháme halušky odkapat v cedníku. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi. Bezlepkové brynzové halušky můžeme servírovat dvojím způsobem: Za prvé horké halušky promícháme s teplou brynzou, která se na nich roztopí a na konec polijeme rozškvařenou slaninou. Za druhé rozškvařenou slaninu stáhneme z ohně, přidáme brynzu a nakonec vmícháme horké noky.
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
autor mimat.media
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena