5 lžic | rum | |
kakao | ||
2 dl | instantní káva | |
3 balíčky | BeBe sušenky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
1 hrnek | cukr | |
krém | ||
3 kelímky | smetana ke šlehání | |
3 kelímky | pomazánkové máslo |
Ušleháme si smetanu, vmícháme do ní pomazánkové máslo a cukr podle chuti. Připravíme si silnou instantní kávu a přidáme do ní rum. Do vhodné formy, nejlépe obdélníkové nebo čtvercové, naskládáme vrstvu BeBe sušenek. Lžící je pokapeme směsí kávy a rumu, na jednu BeBe sušenku asi jednu polévkovou lžíci kávy. Poklademe třetinou krému a na to dáme opět BeBe sušenky a kávu. Dáme druhou třetinu krému, BeBe sušenky, kávu a poslední třetinu krému. Krém uhladíme a dáme do lednice nejméně na 12 hodin ztuhnout. Klidně i přes celou noc i déle. Krém totiž po ušlehání chutná divně, ale přes noc se rozleží a získá lahodnou chuť. Před podáváním posypeme BeBe tiramisu silnou vrstvou kvalitního holandského kakaa. Nepoužijte instantní typu Granko a podobně. BeBe tiramisu nakrájíme na porce. Tiramisu chutná výborně i druhý či třetí den po vyrobení, ovšem nestalo se mi, že by tak dlouho vydržel.
Autor:kawalski
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena