těsto | ||
---|---|---|
2 ks | vejce | |
1 lžíce | kakao | |
1 hrnek | mléko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
1 hrnek | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
2 hrnky | polohrubá mouka | |
0.5 hrnku | rostlinný olej | |
podle potřeby | ||
tuk na vymazání | ||
mouka na vysypání |
Smícháme všechny suroviny a dobře promícháme, kakao vynecháme. Těsto rozdělíme na 3 části. Do jedné přidáme kakao. Do vymazané a vysypané formy dáme světlé těsto, na to tmavé a opět světlé. Formu dáme do předehřáté trouby a pečeme 30 - 40 minut. Během pečení zkoušíme barevnou hrnkovou bábovku špejlí. Těsto můžeme ozvláštnit přidáním vanilkového pudinku, nastrouhanými oříšky, nasekanou čokoládou, rozinkami, kandovaným ovocem, kokosem, všeho dle chuti. Tip na pečení: Nepeču bábovku při horkém vzduchu, je pak vysušenější.
Pečeme bábovku: Naučíme vás třenou i kynutou variantu
Dnešní díl malého seriálu článků o tradičních českých receptech věnujeme přípravě bábovky. A to jak bábovky kynuté, tak bábovky třené. A příprava je opět krok za krokem.
Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou
Vyzkoušejte nadýchanou borůvkovou bábovku s jogurtovou polevou. Dnes se ji naučíme krok za krokem.
Autor:axellera
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena