2 ks | banán | |
0.5 balení | hořká čokoláda | |
0.3 lžičky | kokosový olej | |
1 lžíce | cukrové ozdoby (srdíčka, perličky, čokoládové ořechy) |
Příprava je velmi snadná. Banány oloupeme a rozkrojíme na poloviny. Do každého banánu zapíchneme špejli a dáme na pár hodin do mrazáku. Čokoládu nalámeme do hrnce a dáme vařit na vodní lázeň. Do rozehřáté čokolády přidáme čtvrt lžičky kokosového oleje a promícháme. Připravíme si cukrové zdobení nebo nasekané oříšky.
Banány vyndáme z mrazáku a ještě zmražené je poléváme připravenou čokoládou a posypeme zdobením. Čokoláda nám hned zaschne, takže nanuky můžeme hned servírovat.
Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet
Jahodová sezóna právě vrcholí, tak si ji pojďme ještě užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem
Zmrzlina k létu patří a domácí výroba nanuků není vůbec těžká. Ke kupovaným smetanovým zmrzlinám se tato nedá přirovnat - je jemná, krémová a bez přídavku zbytečné vody. A na chuti je to opravdu znát. Čerstvé ovoce jí dodává na svěžesti.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena