Bábovkový makovec

Velmi dobrý a nadýchaný makovec.


4.544x
60 min
8×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, skořicí a vmícháme mletý mák. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 150 °C.

Ušleháme žloutky s olejem, přidáme cukr a zředíme horkou vodou. Vše ušleháme do pěny. Směs pak vlijeme do mouky s mákem, promícháme a spojíme v těsto. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do těsta. Makové těsto rovnoměrně rozlijeme do připravené formy, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut.

Upečený bábovkový makovec necháme trochu vychladnout, vyklopíme a můžeme podávat.

user-icon

autor iveha


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovkový makovec

Zpět na recept