Bábovkový makovec

Velmi dobrý a nadýchaný makovec.


4.544x
60 min
8×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy prosejeme mouku s kypřícím práškem, skořicí a vmícháme mletý mák. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme. Troubu předehřejeme na 150 °C. Ušleháme žloutky s olejem, přidáme cukr a zředíme horkou vodou. Vše ušleháme do pěny. Směs pak vlijeme do mouky s mákem, promícháme a spojíme v těsto. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do těsta. Makové těsto rovnoměrně rozlijeme do připravené formy, vložíme do trouby a pečeme asi 40 minut. Upečený bábovkový makovec necháme trochu vychladnout, vyklopíme a můžeme podávat.
user-icon

autor iveha


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Bábovkový makovec

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena