Milujete domácí bábovku podle babiččina receptu, ale nechce se vám s tím moc mazat, ale rádi byste něco, co chutná jako bábovka, ale nezabere tolik práce? A od té doby, cca 18 let, bábovku takto peču.
2 hrnky | polohrubá mouka |
1 balení | kypřicí prášek do pečiva |
1 hrnek | cukr moučka |
1 balení | vanilkový cukr |
2 ks | vejce |
1 hrnek | mléko |
0.5 kostky | máslo |
1 ks | čokoláda Margot |
Tyčinku Margot nastrouháme nahrubo. Vyšleháme máslo s cukrem, žloutky a mlékem. Přidáme nastrouhanou Margotku, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh vyšlehaný z bílků.
Těsto na bábovku vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme 10 minut na 200 °C, pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme 45 minut.
Margot bábovku podáváme třeba ke kávě.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.
autor Jirka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena