Margot bábovka

Milujete domácí bábovku podle babiččina receptu, ale nechce se vám s tím moc mazat, ale rádi byste něco, co chutná jako bábovka, ale nezabere tolik práce? A od té doby, cca 18 let, bábovku takto peču.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Tyčinku Margot nastrouháme nahrubo. Vyšleháme máslo s cukrem, žloutky a mlékem. Přidáme nastrouhanou Margotku, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh vyšlehaný z bílků.

Těsto na bábovku vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme 10 minut na 200 °C, pak teplotu stáhneme na 180 °C a dopékáme 45 minut.

Margot bábovku podáváme třeba ke kávě. 

 

Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!

Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.

Nejvoňavější

6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky

Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.

6

user-icon

autor Jirka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Margot bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
Kuchařky
Michaela | Čokoláda

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena