Babiččiny karásky

Jako příloha místo kupovaného bílého pečiva, namazané máslem třeba k snídani nebo svačině.


4.643x
0
3×

Postup přípravy

Z ingrediencí - droždí, mléka, žloutků, soli, rostlinného tuku a mouky - zaděláme kynuté těsto, které necháme v teple vykynout.

Pak těsto rozdělíme na malé kousky, z nich vyválíme asi 15 cm dlouhé válečky o průměru asi 1 cm. Ze tří válečků upleteme houstičku (karásek), který potřeme žloutkem a posypeme sezamovým semínkem, kmínem, mákem nebo i hrubou solí.

Babiččiny karásky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předem vyhřáté troubě dozlatova.
user-icon

autor Aťa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny karásky

Zpět na recept