Babiččiny karásky

Jako příloha místo kupovaného bílého pečiva, namazané máslem třeba k snídani nebo svačině.


4.643x
0
3×

Ingredience

těsto

15 gsůl
2 ksžloutek
3 dkgdroždí
600 ghladká mouka
250 mlvlažné mléko
15 dkgrostlinný tuk

na potření

žloutek

na ozdobu

kmín
mák
sezamové semínko
hrubá sůl

Postup přípravy

Z ingrediencí - droždí, mléka, žloutků, soli, rostlinného tuku a mouky - zaděláme kynuté těsto, které necháme v teple vykynout. Pak těsto rozdělíme na malé kousky, z nich vyválíme asi 15 cm dlouhé válečky o průměru asi 1 cm. Ze tří válečků upleteme houstičku (karásek), který potřeme žloutkem a posypeme sezamovým semínkem, kmínem, mákem nebo i hrubou solí. Babiččiny karásky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předem vyhřáté troubě dozlatova.
user-icon

autor Aťa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččiny karásky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena