Jako příloha místo kupovaného bílého pečiva, namazané máslem třeba k snídani nebo svačině.
Hodnocení
4.6
/ 5 (43x)
Chutnalo
3x
Ingredience
těsto
15 g
sůl
2 ks
žloutek
3 dkg
droždí
600 g
hladká mouka
250 ml
vlažné mléko
15 dkg
rostlinný tuk
na potření
žloutek
na ozdobu
kmín
mák
sezamová semínka
hrubá sůl
Postup přípravy
Z ingrediencí - droždí, mléka, žloutků, soli, rostlinného tuku a mouky - zaděláme kynuté těsto, které necháme v teple vykynout.
Pak těsto rozdělíme na malé kousky, z nich vyválíme asi 15 cm dlouhé válečky o průměru asi 1 cm. Ze tří válečků upleteme houstičku (karásek), který potřeme žloutkem a posypeme sezamovým semínkem, kmínem, mákem nebo i hrubou solí.
Babiččiny karásky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předem vyhřáté troubě dozlatova.