Babiččiny brabantské dortíčky

Recept na oblíbené cukroví, které chutná ke kávě nejen na Vánoce. Jako sladké pohoštění nezklame nikdy.


5.08x
60 min

Postup přípravy

Máslo necháme povolit a nakrájíme ho na menší kousky. Máslo zpracujeme společně s moukou, cukrem, citrónovou, kůrou, žloutkem a mletými ořechy v hladké těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme 30 minut odležet v lednici.

Z těsta vyválíme plát silný 2 - 3 mm. Z těsta vykrajujeme kolečka a ty klademe na plech vyložený pečícím papírem. Kolečka pečeme v mírně vyhřáté troubě na 160 °C 4 - 6 minut. Upečená kolečka necháme vychladnout.

Z uvedených surovin na náplň (změklé máslo, cukr, mleté ořechy a rum) umícháme hladký krém. Vždy jedno kolečko pomažeme krémem a přiklopíme ho dalším. Nakonec slepená kolečka zdobíme rozpuštěnou čokoládou a zdobíme lískovým oříškem. Brabantské dortíčky necháme zatuhnout.

Babiččiny brabantské dortíčky uchováváme v chladu a podáváme podle chuti.

Tradiční linecké - vyzkoušejte oblíbený a zaručeně dobrý recept

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny brabantské dortíčky

Zpět na recept