Babiččiny marokánky

Recept na marokánky s ořechy a kandovaným ovocem. Jsou tak dobré, že mizí z talířku s cukrovím mezi prvními.


3.45x
60 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Mandle a ořechy nasekáme na drobnější kousky, stejně tak kandované ovoce, které lze zaměnit i za sušené. Cukr, máslo, smetanu ke šlehání, mouku a med svaříme. Ve chvíli, kdy směs vaří, sundáme hrnec z plotny, přisypeme nakrájené ovoce s ořechy a pořádně promícháme. Směs na marokánky necháme vychladnout. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj malé kopečky směsi (dál od sebe). Marokánky se během pečení roztečou na placičky. Babiččiny marokánky pečeme pozvolna na 125 °C dozlatova. Po upečení je sundáme z plechu i s pečícím papírem a necháme zcela vychladnout. Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Vychladlé marokánky potíráme zespodu rozpuštěnou čokoládu pomocí štětečku a necháme zatuhnout. Babiččiny marokánky uchováváme v dóze či krabičce a podáváme s ostatním vánočním cukrovím.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččiny marokánky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena