Babiččiny marokánky

Recept na marokánky s ořechy a kandovaným ovocem. Jsou tak dobré, že mizí z talířku s cukrovím mezi prvními.


3.45x
60 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Mandle a ořechy nasekáme na drobnější kousky, stejně tak kandované ovoce, které lze zaměnit i za sušené.

Cukr, máslo, smetanu ke šlehání, mouku a med svaříme. Ve chvíli, kdy směs vaří, sundáme hrnec z plotny, přisypeme nakrájené ovoce s ořechy a pořádně promícháme. Směs na marokánky necháme vychladnout.

Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj malé kopečky směsi (dál od sebe). Marokánky se během pečení roztečou na placičky. Babiččiny marokánky pečeme pozvolna na 125 °C dozlatova. Po upečení je sundáme z plechu i s pečícím papírem a necháme zcela vychladnout.

Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Vychladlé marokánky potíráme zespodu rozpuštěnou čokoládu pomocí štětečku a necháme zatuhnout.

Babiččiny marokánky uchováváme v dóze či krabičce a podáváme s ostatním vánočním cukrovím.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny marokánky

Zpět na recept