Šlehačkové marokánky

Vyzkoušejte recept na tyto poctivé marokánky z oříšků a sušeného ovoce.


5.03x
35 min

Ingredience

40 gmáslo
5 lžiccukr krupice
125 gořechy
4 lžícehladká mouka
200 mlsmetana ke šlehání
125 gsušené ovoce

na potření

100 gčokoláda

Postup přípravy

V nepřilnavém rendlíku nebo pánvi s vyšším okrajem smícháme smetanu ke šlehání, mouku, cukr a na středním plameni mícháme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme předem nakrájené sušené ovoce a nasekané ořechy podle vlastní chuti, lze použít směs mnoha druhů. 

Z hmoty tvoříme lžicí placičky (marokánky) přímo na plech vyložený pečicím papírem.

Šlehačkové marokánky pečeme na 175 °C do zlatohněda. Čas se liší dle tloušťky a velikosti placiček. Po vychladnutí otočíme a potřeme rozpuštěnou čokoládou.

Marokánky necháme zaschnout, poté skladujeme v uzavřené krabičce v lednici.

Vyzkoušejte také tyto marokánky podle snadného videoreceptu





Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Šlehačkové marokánky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.