Ovesné marokánky

Recept na výborné marokánky vhodné k různým příležitostem.


4.08x
20 min

Ingredience

těsto

1 hrneksmetana
0.5 hrnkumandle
2 hrnkyovesné vločky
0.5 hrnkusušené ovoce

Postup přípravy

Mandle spaříme a oloupeme. Sušené ovoce nakrájíme na menší kousky.

Vločky namočíme do smetany, mléka nebo vody, necháme změknout a potom zahříváme na mírném ohni, až hmota zhoustne (asi 5 minut). Potom přidáme oloupané mandle a nakrájené sušené ovoce.

Lžičkou klademe těsto na plech. Ovesné marokánky pečeme při střední teplotě v troubě.

Ovesné marokánky podáváme jako chutné cukroví.
user-icon

autor Kristý


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ovesné marokánky

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena