Marokánky s brusinkami

Bílé marokánky s červenými brusinkami podle jednoduchého receptu.


3.810x
60 min
1×

Postup přípravy

Mandle a ořechy nasekáme, brusinky překrájíme na menší kousky.

Smetanu s oběma cukry a povoleným máslem uvedeme do varu, vmícháme mouku a směs asi 3 minuty povaříme na hustou kaši. Vmícháme sekané mandle, ořechy i brusinky a důkladně promícháme. Směs necháme za občasného promíchání zcela vychladnout.

Na plech vyložený pečícím papírem klademe malé hromádky a tvarujeme je do menších kulatých placiček. Marokánky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut na 175 °C. Ještě vlažné je z plechu opatrně sundáme.

Studené marokánky na rovné straně potřeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou, klademe nenamazanou stranou na podnos a polevu necháme zaschnout.

Marokánky s brusinkami skladujeme v suchu a chladnu, kdy nám vydrží i měsíc, krásně se rozleží a provoní.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marokánky s brusinkami

Zpět na recept