Marokánky s brusinkami

Bílé marokánky s červenými brusinkami podle jednoduchého receptu.


3.810x
60 min
1×

Ingredience

20 gmáslo
100 gořechy
50 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
30 ghladká mouka
250 mlsmetana ke šlehání
100 gloupané mandle
200 gkandované brusinky

na potření

100 gbílá čokoládová poleva

Postup přípravy

Mandle a ořechy nasekáme, brusinky překrájíme na menší kousky.

Smetanu s oběma cukry a povoleným máslem uvedeme do varu, vmícháme mouku a směs asi 3 minuty povaříme na hustou kaši. Vmícháme sekané mandle, ořechy i brusinky a důkladně promícháme. Směs necháme za občasného promíchání zcela vychladnout.

Na plech vyložený pečícím papírem klademe malé hromádky a tvarujeme je do menších kulatých placiček. Marokánky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut na 175 °C. Ještě vlažné je z plechu opatrně sundáme.

Studené marokánky na rovné straně potřeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou, klademe nenamazanou stranou na podnos a polevu necháme zaschnout.

Marokánky s brusinkami skladujeme v suchu a chladnu, kdy nám vydrží i měsíc, krásně se rozleží a provoní.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Marokánky s brusinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena