Babiččiny bramborové lokše

Jednoduché a chutné hlavní jídlo či příloha, oblíbené jsou plněné nejrůznějšími náplněmi.


0.00x
35 min

Postup přípravy

Uvařené brambory rozmačkáme. Nebo je necháme trochu vychladnout a poté nastrouháme. Do vychladlých brambor přidáme hladkou mouku, sůl a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které zpracujeme do tvaru válečku.

Z něj potom krájíme stejnoměrné dílky, které vyválíme na slabé placky a pečeme na pánvi z obou stran.

Naše babičky pekly bramborové lokše přímo na kamnech, plnit je můžeme mákem, tvarohem či slanými náplněmi.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččiny bramborové lokše

Zpět na recept