100 g | slanina | |
4 ks | klobása | |
500 g | kysané zelí | |
250 ml | smetana 12% | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
sůl | ||
ocet | ||
mléko | ||
voda | ||
hladká mouka | ||
podle chuti | ||
majoránka | ||
cukr krystal | ||
bobkový list | ||
nové koření | ||
celý černý pepř |
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
Jsou před námi první chladné dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.
Krkonošské kyselo: Levná polévka, která zasytí a zahřeje
Pravé krkonošské kyselo sloužilo v chudých rodinách mnohdy jako hlavní chod. Nenašli byste v něm vejce, mléko a cibuli. Vařilo se zásadně ze sušených hub. Polévka je hustá a podává se s brambory.