Vaření.czReceptyBabiččina kefírová buchta

Babiččina kefírová buchta

Recept na tuto kefírovou buchtu koluje v naší rodině již od pradávna. A stojí za vyzkoušení!


5.02x
35 min
1×

Ingredience

1 skleniceolej
0.3 balíčkuprášek do pečiva
2 sklenicecukr krystal
3 sklenicepolohrubá mouka
1 lžícejedlá soda
500 gkefírové mléko
3 lžíceholandské kakao

podle potřeby

olej na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy

Do mísy nalijeme celé kefírové mléko, přidáme 1 sklenici oleje, 1 polévkovou lžíci jedlé sody, dále 2 sklenice cukru krystal. Vše zamícháme a přidáme 3 sklenice polohrubé mouky, 1/4 prášku do pečiva a podle chuti 3 polévkové lžíce kakaa. Hladké těsto bez žmolků vylijeme na olejem vymaštěný a moukou vysypaný plech. Kefírovou buchtu pečeme při teplotě 200 °C, dokud se těsto nelepí na špejli či párátko. Babiččinu kefírovou buchtu zdobíme podle naší fantazie - můžeme ji polévat čokoládovou polevou a sypat strouhaným kokosem, případně buchtu polijeme citronovou polevou. Babiččinu kefírovou buchtu krájíme na kostky a podáváme ke kávě. Je opravdu moc dobrá. Tip: Do kefírové buchty lze přidat ořechy, nastrouhaná jablka či kápnout trošku rumu.
user-icon

autor Kamča

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Babiččina kefírová buchta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena