Vláčná kefírová buchta s čokoládovou polevou

Recept na velmi chutný dezert. Stojí za vyzkoušení!


0.00x
75 min

Ingredience

180 mlolej
1 ksvejce
4 lžícekakao
0.5 lkefír
5 lžicmed
200 gcukr moučka
250 ghladká mouka
2 lžičkyjedlá soda

podle potřeby

máslo
hořká čokoládová poleva
polohrubá mouka na vysypání

na potření

marmeláda

podle chuti

rozinky
kokos
oříšky

Postup přípravy

V jedné misce smícháme všechny tekuté ingredience, ve druhé všechny suché a ty za stálého pomalého šlehání vsypáváme do tekuté hmoty. Podle chuti přidáme nasekané oříšky, rozinky nebo kokos. Když dostaneme kompaktní hmotu, která má konzistenci takovou, že ji ještě lze z misky vylít, ale už se ji ven moc nechce a musíme ji pomoci stěrkou, máme hotovo.

Těsto vlijeme do připraveného (vymazaného a vysypaného) pekáče. Kefírovou buchtu pečeme na cca 170 °C tak dlouho, až se nám ani uprostřed nelepí na špejli. Může to trvat trochu déle (záleží i na typu kefíru), ke konci je možno ji přikrýt alobalem, aby se nám nepřipálila.

Hotovou kefírovou buchtu překrojíme uprostřed, potřeme marmeládou a na vrch nalijeme rozpuštěnou čokoládu. Čokoládovou polevu připravíme rozpuštěním čokolády na vaření a másla ve vodní lázni. Povrch kefírové buchty můžeme ještě po zalití čokoládou posypat kokosem či oříšky.

Vláčnou kefírovou buchtu necháme zatuhnout a podáváme jako lahodný dezert.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vláčná kefírová buchta s čokoládovou polevou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena