Babiččina uzená polévka

Tuto polévku mi vařila a naučila mě ji vařit babička. Už jako dítě jsem se po ní mohla utlouct a můj syn ji má také moc rád.


3.2194x
25 min
4×

Postup přípravy

Uzené žebro si uvaříme den předem. Měkké maso obereme, nakrájíme na malé kousky a uložíme tak, aby neoschlo. Vývar necháme vystydnout. Z vychladlého vývaru posbíráme ztuhlý tuk, který můžeme použít třeba pod omáčku, nebo jej jen vyhodíme. Na másle opražíme krupici, ne úplně dotmava, jen dorůžova. Zalijeme studeným vývarem a dobře rozmícháme, aby se nám neutvořili hrudky. Když se polévka začne vařit, vhodíme masox a pokrájené uzené maso a asi 7 minut povaříme. Těsně před dovařením vyklepneme do polévky celé vejce a vidličkou vymícháme na nitky. Podáváme nejlépe v polévkových miskách s pečivem. Polévku nesolíme, je slaná dost. Pokud ale bylo maso moc slané, povaříme v polévce jeden syrový brambor a ten sůl stáhne.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Babiččina uzená polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena