Hledáte recept na nádivku do kuřete, která by byla levná a zároveň chutná? Zkuste tento léty prověřený recept, který je u nás doma velmi oblíbený. Nádivka uvnitř dutiny kuřete totiž zajišťuje, že maso během pečení zbytečně nevysychá a lze je péct potřebnou delší dobu. Šťáva z masa nasákne do nádivky a koření či bylinky z ní zase dodají masu více chuti.
V současné době už vaříme trochu jinak než naše babičky, přesto si dobré nádivce ke kuřeti chceme občas pochutnat. Proč se drůbež nadívala? Proč se dělaly nádivky do kuřete? Nadívání drůbeže mělo své opodstatnění, musíme si uvědomit, že pro naše předky bylo kuře sezonní vzácností a muselo nasytit celou rodinu. Požadavek byl, aby maso zůstalo hezky šťavnaté, ale aby bylo i dostatečně propečené.
Jak dlouho se peče kuře a na kolik stupňů? Praktický průvodce pečením
Pečeným kuřetem se vždycky zavděčíte. Hodí se jak na slavnostní oběd, tak k rychlé rodinné večeři. A nejlepší na něm je, že nejlépe chutná jen se solí. Aby bylo kuře dokonale šťavnaté, nevysušené a mělo křupavou kůžičku, je důležité zvolit správnou teplotu a dobu pečení. Jak dlouho se peče kuře, na kolik stupňů a jak dosáhnout nejlepší chuti?
Babiččino kuře na paprice: Vyzkoušejte 6 luxusních receptů
Jemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Autor:ikllombgh
Zajímavé komentáře
Komentář k receptu Babiččina nádivka do kuřete
Suprovní
Re: Od babičky, od maminky.
pochvala
Komentář k receptu Babiččina nádivka do kuřete