Pečená kuřecí stehna na celeru

Pečená šťavnatá kuřecí stehna s omáčkou z řapíkatého celeru s jablky. Hlavní chod výborně chutná s bramborovou kaší.


5.07x
90 min

Ingredience

1 kscibule
6 řapíkůřapíkatý celer
4 kskuřecí stehno
2 ksmenší jablko

nálev

2.5 lžícesůl
2.5 lvoda
2.5 lžícetřtinový cukr

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

100 gmáslo
slepičí nebo zeleninový vývar

Postup přípravy

Ve vodě rozpustíme sůl a cukr. Očištěná kuřecí stehna naložíme do nálevu a necháme 12 hodin odležet. Oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle. Řapíky celeru oloupeme. 1 ks nakrájíme na drobné kostičky a zbývající nasekáme nahrubo. Jablka nakrájíme na čtvrtiny a zbavíme jadřinců.

Na dno pekáče rozložíme nahrubo nakrájený celer a jablka, vše osolíme, opepříme a přelijeme na másle osmaženou cibulí. Zeleninu poklademe dobře osušenými kuřecími stehny, přidáme hoblinky másla a vše podlijeme malým množstvím vývaru. Pekáč zakryjeme a v troubě předehřáté na 180°C pečeme asi 45 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a podle potřeby podlijeme vývarem.

Dozlatova upečená kuřecí stehna uchováme na teple. Vypečenou šťávu slijeme a zeleninu s jablky do ní propasírujeme. Vzniklou omáčku podle potřeby naředíme vývarem, vložíme kostičky celeru a vše krátce povaříme tak, aby kousky celeru byly akorát na skus.

Kuřecí stehna rozdělíme na porce, obložíme bramborovou kaší, přelijeme omáčkou s kousky celeru a servírujeme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečená kuřecí stehna na celeru

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká