
Cukety se dají naložit na kyselo jako nakládačky, naslano jako kvašená zelenina nebo rychlokvašky. Grilované cukety naložené do oleje báječně chutnají s pečivem jako předkrm nebo jednohubka. Ukážeme si, jaké cukety zvolit, jak je nakrájet, co k nim přidat.
Nápadů, co podniknout s letní úrodou cuket, není nikdy dost. Upéct cuketovou buchtu, usmažit cuketové placky, uvařit cuketovou polévku, přichystat cuketovou směs na topinky nebo udělat pomazánku.
U konce ale ještě nejsme, cukety pořád mají co nabídnout. Pojďme je zkusit naložit a učinit z nich perfektní doprovod k masu, zelenině, pečivu nebo prostě jen pikantní chuťovku.
- > Nejlepší recepty na cuketové placky: Smažené, pečené i vylepšené slaninou
Mladé cukety mají pevnou dužinu, tenkou slupku a skoro žádná semena. Jsou k nejlepší volbou na grilování, nakládání a všude tam, kde chceme mít zeleninu na skus. Krájet je můžeme na rovnoměrné plátky.
Přerostlé cukety, kterých bývá většina, je lepší oloupat. Jejich slupka je tvrdá, naopak jejich středy měkké. Proto je před nakládáním lepší rozříznout cukety podélně na čtvrtiny a pak vyříznout vodnaté středy se semeny.
-> Jak dlouho nechat uležet sterilované okurky?
Postup:
Recepty, které by vás neměly minout:
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena