Pikantní cukety v olivovém oleji

Recept na cuketovou chuťovku, která zasytí s krajícem chleba, když nemáme chuť vařit. V lednici nám vydrží, když je nesníme hned, opravdu dlouho.


4.517x
30 min
1×

Postup přípravy

Střední cukety bez konečků opláchneme, osušíme a nakrájíme podélně nebo na kolečka. Cukety posolíme hrubou solí a necháme vypotit. Česnek oloupeme a překrájíme na menší kousky.

Grilovací pánev rozehřejeme a potřeme olejem. Připravíme hluboký talíř s octem a hlubokou (nejlépe skleněnou) nádobku, kam cukety budeme ukládat. Cukety můžeme ukládat i do zavařovacích sklenic.

Cukety zatím pustily vodu, nyní je propláchneme a dobře osušíme. Cuketová kolečka nebo plátky ogrilujeme z obou stran a ještě horké je krátce namočíme v octu. Poté je ukládáme na čistý talíř, kde je necháme úplně vychladnout.

Do mísy ukládáme ogrilované cukety, přelijeme olejem a přimáčkneme. Přidáme česnek, pálivou papričku a přikryjeme opět cuketami. Přilijeme opět olej, přidáme grilované cukety, česnek, papričku, přimáčkneme a opět zalijeme olivovým olejem. Cukety musí být stále ponořené.

Nádobku uzavřeme a uložíme do lednice. Cukety jsou dobré alespoň 1 den po odležení. Když cukety pravidelně konzumujeme, můžeme je připravovat stále jistým způsobem a doplňovat. Dbáme na to, aby cukety byly stále ponořené v oleji. Komu chutnají bylinky, může přidat.

Pikantní cukety v olivovém oleji jsou výborné k čerstvému krajíci chleba. Takto můžeme připravit i lilek.
user-icon

autor Samman


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní cukety v olivovém oleji

Zpět na recept