Úroda cuket zaplavila naše zahrádky. Proto si dnes z cukety připravíme výtečnou polévku. Podle FOTORECEPTU ji zvládne každý.
Cuketa se používá v kuchyni na mnoho způsobů. Téměř vždy se podává tepelně upravená, ale dobře chutná i syrová, což málokdo ví. Sama o sobě má velmi jemnou chuť a naopak snadno přejímá chuť přísad. Cuketu dusíme, pečeme, smažíme i zapékáme. Z cukety připravujeme výborné placičky, plníme je, grilujeme, děláme z nich polévky, knedlíky, moučníky a mnoho dalšího.
Na krutony si připravíme toastový chléb.
Přilijeme dobrý zeleninový vývar a vaříme, až je cuketa měkká, stačí jí 15 - 20 minut.
Chléb nakrájíme na kostičky a nasucho opečeme dozlatova.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát
Chystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena