Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

Recept na originální kuřecí kari podle šéfkuchaře

Dnes vás naučíme delikátní kořeněnou kari omáčku připravenou podle receptu z Bangladéše. Kromě kuřete můžete omáčku použít ke krevetám, jehněčímu, hovězímu nebo k zelenině.

7080×

Delikátní kořeněnou kari omáčku připravenou podle receptu z Bangladéše vás naučí šéfkuchař Bashar Shapon. Přesně tak, jak jí připravují v pražské restauraci Curry House. Na recept budete potřebovat: olej, kmín, cibuli, zázvorovou pastu, kurkumu, kari, koriandr, garam masalu, sůl, trochu másla, rajčatové pyré, čerstvé lístky kari a cibulový vývar. Kromě kuřete můžete omáčku použít ke krevetám, jehněčímu, hovězímu nebo k zelenině. Kuřecí kari není obvykle pálivé, ale podle chuti můžete přidat čerstvou chilli papričku. Na závěr přidejte šťávu z citrónu a omáčka je hotová.

Úvodní foto: Pixabay.com

Zdroj: Aktuálně.tv

Vyzkoušejte i další recepty na chutné kari 

Kuřecí kari s mrkví
(doba přípravy 45 min )

Kuře s medem a kari
(doba přípravy 1 hod )

Zapečené kotletky s bramborem v kari omáčce
(doba přípravy 1 hod )

Kuřecí kari s cuketou
(doba přípravy 1 hod )

Vepřové kousky na kari
(doba přípravy 1 hod )

Minutkové kari
(doba přípravy 25 min )