Kuřecí kari s cuketou

Pokrm bohatý na zeleninu, navíc krásně barevný a vonící zdravým kari kořením.


4.548x
60 min
5×

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostičky a promícháme se lžičkou solamylu. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na půlměsíčky, česnek na plátky. Omytý pórek a papriku rozkrájíme na nudličky, očištěnou mrkev na půlměsíčky nebo na nudličky. Cuketu nakrájíme na malé kostičky.

Maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, ochutíme kari kořením. Na jiné pánvi osmahneme nakrájenou zeleninu. Nesmažíme ji dlouho, měla by zůstat křupavá. Také ji posypeme špetkou kari.Osmaženou zeleninu promícháme s masem, jemně osolíme a opepříme.

Do hrnku připravíme 2 lžičky solamylu, 3 lžičky cukru, lžičku soli, lžíci octa a sójové omáčky. Zalijeme asi 200 ml studené vody a rozkvedláme.

Směs nalijeme k masu se zeleninou, společně ještě chvíli ohříváme, dokud omáčka nezhoustne.

Kuřecí kari s cuketou podáváme s uvařenou rýží.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuřecí kari s cuketou

Zpět na recept