Vepřové kousky na kari

Recept na pikantní kousky vepřového masa s čerstvou paprikou a cibulí na kari.


4.633x
60 min
8×

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na malé kousky. Prosypeme je tymiánem, přidáme solamyl a olivový olej. Promícháme a necháme chvíli uležet.

Rozehřejeme si pánev s nepřilnavým dnem. Připravené maso vsypeme na pánev a za občasného promíchání orestujeme. Pak přikryjeme poklicí a pečeme doměkka. V průběhu pečení osolíme, opepříme, ochutíme mletou chilli papričkou a podle potřeby mírně podlijeme vodou, aby se maso nepřipeklo.

Cibuli, česnek a červenou papriku si nakrájíme na proužky.

Jakmile je maso měkké, přidáme nakrájený česnek, cibuli a červenou papriku. Promícháme, přisypeme kari koření a zakapeme worcesterovou omáčkou. Vše prohřejeme.

Hotové vepřové kousky na kari podáváme s bramboráčky, které šťávou z masa mírně podlijeme.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kousky na kari

Zpět na recept