Kuře s medem a kari

Kuře zapečené ve sladké omáčce z medu, kari a zjemněné jogurtem. Jako příloha je nejvhodnější rýže nebo brambory.


2.91117x
60 min
7×

Postup přípravy

Kuře podle potřeby očistíme, stáhneme z kůže a naporcujeme. Lehce jej osolíme a opepříme.

Na pánev vložíme máslo a necháme je pozvolna na mírném ohni rozpustit. Odstavíme, přidáme med, hořčici, kari koření a jogurt a dobře promícháme.

Porce kuřete v této směsi dobře obalíme po obou stranách, vložíme do otevřené zapékací misky nebo pekáčku stranou od kosti vzhůru a ve středně vyhřáté troubě pečeme 45 minut. Potom kousky kuřete obrátíme, podlijeme omáčkou a pečeme dalších 15 minut do změknutí masa.

Kuře s medem a kari podáváme s hranolky nebo rýží.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kuře s medem a kari

Zpět na recept