Recept na minutkové kari. Oběd připravený celkem rychle si své příznivce jistě najde.
Hodnocení
3.2
/ 5 (63x)
Doba přípravy
25 min
Chutnalo
1x
Ingredience
1 lžíce
solamyl
1 ks
cibule
2 lžíce
kari koření
1 kelímek
sladká smetana
400 g
vepřové maso (kýta, plecko)
250 g
uzený bůček (libový)
podle chuti
sůl
Postup přípravy
Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. Uzený bůček nakrájíme na větší kostky, vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
Na pánvi rozpustíme bůček, přidáme cibulku, maso, kari koření a asi 7 minut opékáme. Pak vše osolíme.
Mezitím si ve smetaně rozmícháme solamyl.
Na orestované maso nalijeme smetanu, asi dvě minuty povaříme a podáváme.
Minutové kari můžeme podávat s hranolky, rýží nebo restovanými brambory.