Vepřové kari s cuketou

Maso, připravené podle čínské kuchyně, podáváme většinou s rýží, čínskými nudlemi, ale velmi chutné je i s těstovinami.


4.317x
45 min
1×

Ingredience

1 kspaprika
1 lžíceocet
1 lžičkasolamyl
1 kscibule
2 lžícevoda
0.4 kscuketa
2 ksmrkev
2 lžičkycukr krupice
2 lžičkykari koření
1 lžícesójová omáčka
300-400 glibová vepřová plec

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Vepřové maso nakrájíme na slabé nudličky a promícháme se lžičkou solamylu.

Cuketu rozkrájíme na kostičky, očištěnou mrkev na půlměsíčky, oloupanou cibuli na proužky. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky.

Vepřové maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji, posypeme kari kořením a opepříme. Na jiné pánvi, také zprudka osmažíme zeleninu. Nesmažíme dlouho, měla by zůstat křupavá na skus. Usmažené maso se zeleninou promícháme.

V hrnečku zamícháme lžíci octa, 2 lžičky cukru, lžíci sójové omáčky a 2 lžíce vody. Směs přilijeme k masu se zeleninou, chvíli mícháme a prohříváme. Podle chuti přisolíme.

Vepřové kari s cuketou výborně chutná s těstovinami, ale podáváme i s rýží.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové kari s cuketou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena