Jednoduchá a rychlá večeře nejen pro všední dny.
300 g | vepřová kýta |
10 ks | žampióny |
1 ks | cibule |
1 stroužek | česnek |
1 lžíce | sójová omáčka |
2 hrnky | rýže |
1 lžička | sůl |
1 špetka | mletý pepř |
2 snítky | tymián |
Vepřovou kýtu omyjeme, nakrájíme na menší kostky, osolíme, opepříme, přidáme trošku tymiánu, pokapeme sojovou omáčkou.
Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi, přidáme maso a zprudka osmahneme.
Pak přidáme nakrájené žampiony na plátky a pórek nakrájený na kolečka. Dusíme pod pokličkou doměkka. Nakonec zaprášíme hladkou moukou a zjemníme sladkou smetanou. Krátce povaříme.
Vepřové kostky na žampionech podáváme s rýží.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
autor Veronika
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena