
Nemáte čas stát hodiny u plotny, ale přesto chcete jídlo, které chutná skvěle? Nejrychlejší a nejjednodušší těstoviny zachrání každého hladovce. Stačí pár dobrých surovin a během pár minut máte na stole perfektní pokrm. Nevěříte?
Nejlepší dobroty jsou často velmi jednoduché. I nejoblíbenější pokrmy z těstovin stojí na několika málo surovinách, které spolu fungují v dokonalé harmonii.
S těstovinami připravíme rychlé, přitom skvělé jídlo, které zvládneme i po dlouhém dni, kdy se nám nechce trávit hodiny u sporáku.
Správně uvařené těstoviny, dostatek vody z těstovin do omáčky a parmazán či olivový olej – to jsou detaily, které rozhodují o výsledku.

Pokud existuje jídlo, které je synonymem pro rychlé mistrovství v kuchyni, jsou to špagety aglio e olio neboli špagety s česnekem a olejem. Hotovo za 10 minut, přesto skvělá chuť. Ideální tip na vaření, když není nic v lednici.
Doslova znamená název "sýr a pepř". Právě ty jsou potřeba k přípravě báječných jednoduchých těstovin. Používá se do nich ovčí sýr pecorino romano, čerstvě mletý černý pepř a voda z vařených těstovin.
->Kdo je Pasta Queen? Vášnivá Římanka Nadia mluví s plnou pusou a vaří tradiční italskou kuchyni

Žádná smetana, jen vaječné žloutky, italská slanina (pancetta nebo guanciale), pecorino romano a pepř - to je rychlé jídlo alla carbonara.

Vařené těstoviny al dente stačí smíchat s jakýmkoli pestem - ať použijeme janovské bazalkové, rajčatové nebo třeba pesto z medvědího česneku, vždycky s ním připravíme perfektní pokrm během mžiku.
Těstoviny s čerstvými cherry rajčaty, mozzarellou a bazalkou. Rajčata se jen krátce prohřejí na pánvi, mozzarella se krásně táhne a bazalka dodá svěžest.
Absolutní minimalismus – máslo, parmazán a těstoviny. Když se máslo spojí se škrobovou vodou z těstovin, vznikne hedvábná omáčka. Ideální jídlo, když potřebujete jíst během pár minut.
-> V čem spočívá dokonalost italských omáček aneb Proč nevylévat vodu z vařených těstovin?
Lehké, svěží a krémové jídlo připravíme během chviličky, omáčku navíc není třeba vůbec vařit - připravuje se za studena.
Recepty, které by se vám mohly hodit:
Špagety s česnekem a parmazánem
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena