Pesto alla Genovese

Recept na bazalkové pesto vhodné zejména na těstoviny.


3.911x
20 min

Ingredience

1-2 stroužkyčesnek
1 špetkasůl
3 lžíceolivový olej
3 lžíceslunečnicový olej
1 lžičkapiniové oříšky
10 govčí sýr
1 lžičkakešu oříšky
50 glístky bazalky
20 gsýr Grana

Postup přípravy

Do mixéru dáme lístky bazalky, česnek, špetku soli i oříšky a vlijeme oleje. Spolu mixujeme, až vznikne pyré.

Směs přendáme do mísy a smícháme ji s jemně strouhanými sýry.

Pesto alla Genovese podáváme teplé s těstovinami, případně plníme do skleniček a uchováváme v chladničce.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pesto alla Genovese

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.