
Když zrají meruňky, nastává po jahodách další správná chvíle na ovocné knedlíky - tentokrát s meruňkami. A pokud nechceme trávit půl dne v kuchyni, je tvarohové těsto k meruňkám jasná volba. Připravíme ho rychle a snadno od oka, navíc je krásně vláčné. Tvarohové meruňkové knedlíky jsou hvězdným prázdninovým jídlem.
Představte si meruňky, které se objeví po rozkrojení knedlíku pod vrstvou cukru a tvarohu... zalité rozpuštěným máslem. Taky máte chuť všeho nechat a okamžitě se pustit do vaření?
Meruňkové knedlíky z tvarohového těsta jsou možná ten nejjednodušší způsob, jak připravit rychlý a levný oběd. Sladkou tečku po něm už potřebovat nebudeme.
-> Jahodové knedlíky na 7 způsobů: Kynuté, bez lepku i s tvarohem
Meruňkami můžeme naplnit i kynuté těsto nebo bramborové. U tvarohového ale nemusíme čekat, až vykyne nebo se na něj uvaří brambory a vychladnou. Navíc je hotové během pár minut.
Tvarohové těsto vytvoříme tak, že smícháme tvaroh, vejce a polohrubou nebo hrubou mouku a špetku soli. Mouku přisypáváme tak dlouho, až se těsto přestane lepit. Vážit nepotřebujeme.
Pokud ale rádi vaříme podle pokynů a tolik si nevěříme, můžeme použít osvědčený recept na meruňkové knedlíky. Hlavní je, aby se s těstem dobře pracovalo a aby se nám při vaření nerozpadalo.
-> Veganské meruňkové knedlíky krok za krokem
Ideální jsou zralé ale pevné meruňky, s takovými se nejlíp pracuje a mají nejvíc chuti.
Nejlepší je vařit knedlíky pozvolna, v lehce probublávající vodě a jen po nezbytnou dobu – obvykle 6–8 minut, podle velikosti. Vyndaváme je, když vyplavou na hladinu.
-> Čím vším posypat ovocné knedlíky? Zkuste strouhanku, mák nebo jogurt
Recepty, které se vám mohou hodit:
Meruňkové knedlíky z bramborového těsta
Zdravější ovocné knedlíky z nekynutého tvarohového těsta
Autor:redakce
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena