Tvarohové knedlíky s jahodami

Výborné drobné knedlíky s jahodami, které lze ovšem nahradit i jiným sezónním ovocem, případně použít ovoce mražené. Dávka vystačí přibližně na 15 knedlíků.


4.370x
15 min
5×

Postup přípravy

Tvaroh vyšleháme s vejcem a olejem, přidáme mouku, sůl a krupici. Vypracujeme těsto. Pokud se nám zdá příliš lepivé, přidáme trochu mouky. Necháme jej krátce odpočinout.

Těsto rozdělíme na dílky a vkládáme jahody a tvarujeme knedlíčky. Lépe se nám s těstem bude pracovat, pokud si namočíme ruce. Knedlíky ihned vaříme ve vroucí osolené vodě. Zhruba po 5 minutách je vyndáme a lehce propíchneme nožem.

Následně knedlíky podle chuti poléváme smetanou, máslem, posypeme kakaem či skořicí.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohové knedlíky s jahodami

Zpět na recept