Při zpracovávání jahod nesmíme zapomenout na českou klasiku - tvarohové knedlíky plněné jahodami. Příprava těsta je velmi rychlá a recept zvládnou i ti, kteří se kynutých těst z nejrůznějších důvodů bojí.
Tvarohové těsto, které vám dnes předvedeme, je jednoduché a dobré. Jeho příprava je rychlá, není třeba čekat na kynutí a na odpočinutí těsta, protože ho hned zpracováváme a vaříme. Zároveň je tento druh knedlíků lehčí a zdravější.
Na 2 porce tvarohových knedlíků plněných jahodami budeme potřebovat misku jahod, 200 g polohrubé mouky, 250 g polotučného měkkého tvarohu, špetku soli, 1 vejce, 50 g rozpuštěného a vychladlého másla. Dále nesmí chybět tvrdý tvaroh, moučkový cukr a máslo na podávání knedlíků.
Přidáme tvaroh, vejce a lžící (vařečkou) promícháme.
Z těsta si připravíme váleček. Jahody zbavíme stopek, omyjeme a osušíme.
Knedlíky vaříme 6 minut a občas je promícháme.
Jahodové knedlíky lze servírovat sypané osmaženou strouhankou, dochucené mákem a cukrem také nemají chybu.
Recept na tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou krok za krokem
Tentokrát si připravíme jemné tvarohové knedlíčky v jahodové omáčce. Jen pár surovin stačí k tomuto výbornému pokrmu, který si zamilujete! Navíc, pokud máte v mrazáku ještě zásobu jahod z loňska, je čas je před sezónou ještě šikovně použít.
Sklízíme a zavařujeme jahody: Zkuste jahodové pyré i výbornou marmeládu
Jaro nám pomalu přechází v léto a na našich zahrádkách se to začíná červenat krásnými sladkými plody - jahodami. Kdo by odolal? Přinášíme několik tipů, jak si je nejlépe vychutnat nyní, ale také v zimě.
Hrníčkový recept: Jahodové muffiny hotové za 30 minut
Jahodová sezóna bude již brzy v plném proudu a jahody právem patří k ovoci, ze kterého jsou ty nejlepší koláče a dezerty. Stejně tak muffiny jsou díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy na vrcholu oblíbenosti. Hrníčkový recept na muffiny krok za krokem.
Úvodní foto: Shutterstock.com
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena